MŪSŲ PRODUKTAI

  • Rinkinį sudaro: 4 indeliai su liofilizuotomis uogomis(pasirinktinai) Rinkinys - puikus natūralių vitaminų šaltinis, kadangi liofilizacijos metu išsaugomos visos biologiškai aktyvios medžiagas, vitaminai ir fermentai, išlieka uogų forma, skonis, spalva. Galima liofilizuotų uogų ir skanėstų komplektacija:
      1. Liofilizuotos braškės
      2. Liofilizuotos avietės
      3. Liofilizuotos mėlynės
      4. Liofilizuotos sausmedžių uogos
      5. Liofilizuotos aktinidijos
  • Liofilizuotų uogų ir sirupo arbatai rinkinys, arba gurmaniškų džemų ir sirupo arbatai rinkinys Rinkinį sudaro: 2 indeliai liofilizuotų uogų (pasirinktinai) arba gurmaniškų džemų (pasirinktinai) ir sirupas (pasirinktinai) arba šaltalankių sultys. Rinkinys - puikus natūralių vitaminų šaltinis, kadangi liofilizuotose uogose išsaugomos visos biologiškai aktyvios medžiagas, vitaminai ir fermentai. Sirupe gausu vitamino C.
  • Liofilizuoti skanukai - puikus vitaminų ir skaidulų šaltinis. Tai puiki alternatyva vietoj saldumynų ir vaikams, ir suaugusiems - ir skanu, ir sveika! Liofilizuoti skanukai - tai rankų darbo, natūralūs, mažai kaloringi produktai. Jie pagaminti iš lietuviškų, kruopščiai atrinktų vaisių, uogų bei daržovių, naudojant džiovinimo šaltyje technologiją, kurios dėka skanukuose išsaugotos biologiškai vertingos medžiagos, vitaminai ir fermentai.
  • Mandarinų ir rabarbarų džemas – produktas, į kurį patenka ne tik vaisų bei rabarbarų stiebų minkštimas, bet ir vertingiausiomis medžiagomis praturtinta susmulkinta odelė. Džemų gamybos procese nenaudojami jokie maisto priedai ar konservuojančios medžiagos, todėl yra išlaikomas natūralus uogų aromatas bei spalva. Džemo skonį praturtina liofilizuoti apelsinai, cinamono ir vanilės natos.
  • Rinkinį sudaro 4 indeliai:
    1. Medus su liofilizuotomis sedulomis
    2. Medus su liofilizuotomis sausmedžio uogomis
    3. Medus su liofilizuotais šaltalankiai
    4. Medus su liofilizuotais čiobreliais
  • Putinų džemas – pertrintų uogų produktas, į kurį patenka ne tik minkštimas, bet ir vertingiausiomis medžiagomis praturtinta susmulkinta odelė. Džemų gamybos procese nenaudojami jokie maisto priedai ar konservuojančios medžiagos, todėl yra išlaikomas natūralus uogų aromatas bei spalva.
  • Iš šviežių putinų uogų gaminamas sirupas turi daug vitamino C, naudojamas organizmui atgaivinti esant vitaminų trūkumui, galima naudoti esant sausam kosuliui, skaudančiai gerklei nuraminti. Sirupas pagamintas tik iš šviežių uogų ir cukraus, be jokių papildomų saldiklių ir konservantų. Taip pat puikiai tinka įvairių gėrimų gamybai – šlakelis sirupo suteiks naujų skonių jūsų pamėgtam kombučios receptui, puikiai tiks arbatoms ar kaip priedas įvairiems desertams.
  • Putinų sultys - sveikatos eliksyras iš tiesiai iš gamtos. Jose gausu vitaminų C, P ir kitų naudingų medžiagų, todėl puikiai tinka imunitetui stiprinti, organizmui atgaivinti esant vitaminų trūkumui. Taip pat galima gerti esant sausam kosuliui, skaudančiai gerklei nuraminti. Pagaminta iš šviežių uogų be jokių papildomų saldiklių ir konservantų.
  • Rabarbarai  yra puikus vitaminų K ir C, mangano, kalio, antioksidantų, polifenolių, beta karotino ir antocianinų šaltinis. Antocianinai yra tik raudonuose stiebuose, nes būtent antioksidantas antocianinas nudažo lapkočius skaisčia raudona spalva. Rabarbarų sirupas – natūralus, rožinės spalvos, kvapnus gėrimas, puikiai tinkantis arbatoms, gaiviems šaltiems gėrimams, naminiams desertams
  • Vaistinis šalavijas nuo seno daugelyje kraštų naudojamas kaip vaistinis augalas, turintis priešuždegiminių ir antibakterinių savybių. Šalavijų hidrolatas– tai distiliuotas eterinis augalų vanduo, gaunamas augalo žiedus ir lapus distiliuojant garais. Hidrolatas puikiai tinka brandžios ir probleminės odos priežiūrai - valo odos poras, ramina ir drėkina odą, malšina uždegiminius procesus, skatina ląstelių atsinaujinimą. Šalavijų hidrolatas naudojamas kaip veido prausiklis, gaiviklis ir tonikas.
  • Šaltalankių džemas – pertrintų uogų produktas, į kurį patenka ne tik minkštimas, bet ir vertingiausiomis medžiagomis praturtinta susmulkinta odelė. Džemų gamybos procese nenaudojami jokie maisto priedai ar konservuojančios medžiagos, todėl yra išlaikomas natūralus uogų aromatas bei spalva. Džemo skonį praturtina imbieras, cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, pipirai ir muskatas. Tai - puikus ir sveikas gėrimas darganotam vakarui.
  • Šaltalankių ir mandarinų džemas – pertrintų uogų produktas, į kurį patenka ne tik minkštimas, bet ir vertingiausiomis medžiagomis praturtinta susmulkinta odelė, skonį praturtina liofilizuoti obuoliukai. Džemo gamybos procese nenaudojami jokie maisto priedai ar konservuojančios medžiagos, todėl yra išlaikomas natūralus uogų aromatas bei spalva. Tinka prie sūrio, vyno ir mėsos patiekalų.
  • Šaltalankių uogos – puikus vitaminų ir kitų vertingų biologiškai aktyvių junginių šaltinis. Uogose yra daug vitamino C, kuris gerai išsilaiko perdirbtuose produktuose, taip pat vitaminų B, folio rūgšties, gliukozės, geležies, mangano. Vaisiai turi daug vitamino E (saugo odą nuo senėjimo, žalingo saulės spindulių ir laisvųjų radikalų poveikio), vitamino F (reguliuoja medžiagų apykaitą), vitamino A (gerina regos funkciją). Vitaminas P stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina žarnyno veiklą. Tiaminas po didelių fizinių ar emocinių krūvių atnaujina nervų sistemą. Oleino rūgštis plečia širdies, smegenų kraujagysles, intensyvina kraujo apytaką, mažina kraujo spaudimą. Serotoninas stiprina organizmo priešinimąsi infekcijoms, spartina kraujo krešėjimą, normalizuoja kraujospūdį. Šaltalankių sultys yra patikima profilaktinė priemonė imunitetui stiprinti, sergant peršalimo ligomis nuo avitaminozės,  Vaisai turi daug enzimų, kurie stiprina imuninę sistemą. Šaltalankio sultys padeda sureguliuoti riebalų apykaitą, šalina iš organizmo cholesterolio perteklių, stabdo sklerozę, gerina virškinimą, tinka vartoti sumažėjus skrandžio sulčių rūgštingumui.
  • Iš šviežių sausmedžių uogų pagamintame sirupe yra didelis kiekis vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, vitaminas C, kalis ir fosforas. Tai padeda stiprinti organizmo imuninę sistemą, padedant kovoti su peršalimo simptomais.Be to, sausmedžių sirupas taip pat turi antioksidacinių savybių. Antioksidantai gali padėti apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų, kurie gali sukelti ląstelių žalą ir ankstyvą senėjimą. Sausmedžių sirupas pagamintas tik iš šviežių uogų ir cukraus, be jokių papildomų saldiklių ir konservantų. Sirupas puikiai tinkaarbatų ir įvairių gėrimų gamybai – šlakelis sirupo suteiks naujų skonių jūsų pamėgtam kombučios receptui, puikiai tiks kaip priedas įvairiems desertams.
  • Sedulos vaisiai, taip pat žinomi kaip kornelijos vyšnia, vertinami ne tik dėl galimų sveikatos naudų, bet ir turi turtingą tradicinio bei istorinio naudojimo istoriją įvairiose kultūrose, ypač Europoje ir Azijoje. Šis augalas yra turtingas antioksidantais, ypač antocianinais, kurie suteikia jam būdingą raudoną spalvą ir padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo laisvųjų radikalų sukeliamos žalos. Taip pat tai puikus vitamino C šaltinis, būtinas imuninės sistemos funkcijai, odos sveikatai ir kolageno gamybai. Kai kurie tyrimai rodo, kad sedulos vaisiai turi priešuždegiminių savybių, kurios gali būti naudingos mažinant įvairių uždegiminių būklių simptomus. Jo antioksidantai taip pat gali prisidėti prie širdies sveikatos, mažindami kraujospūdį ir cholesterolio lygį, nors šioje srityje reikia daugiau tyrimų. Pirminiai tyrimai rodo, kad jis gali padėti reguliuoti kraujo cukraus lygį, todėl gali būti naudingas žmonėms, sergantiems diabetu, ir tradiciškai buvo naudojamas virškinimui gerinti ir gydyti virškinimo trakto problemas. Be to, sedulos vaisiai turi antimikrobinių savybių, kurios gali būti naudingos kovojant su tam tikromis bakterinėmis infekcijomis. Tradicinėje medicinoje, ypač Europoje ir Azijoje, sedulos vaisiai buvo naudojami šimtmečius dėl savo sutraukiančių savybių ir gydant įvairias ligas, tokius kaip viduriavimas ir karščiavimas. Senovės graikai ir romėnai vertino jį dėl medicininių savybių, naudojo gydant dizenteriją ir kaip bendrą sveikatos toniką, ir manoma, kad jis turėjo kepenis saugančių savybių. Kulinarinėje srityje, ypač Rytų Europos šalyse, jo vaisiai verčiami į uogienes, sirupus ir likerius, vertinami dėl savo aiškaus, maloniai  rūgštaus skonio. Sedulų džemas – pertrintų uogų produktas, į kurį patenka ne tik minkštimas, bet ir vertingiausiomis medžiagomis praturtinta susmulkinta odelė. Džemų gamybos procese nenaudojami jokie maisto priedai ar konservuojančios medžiagos, todėl yra išlaikomas natūralus uogų aromatas bei spalva. Džemas puikiai tinka prie sūrio, mėsos patiekalų.  
  • Šermukšnių uogose gausu organizmui būtinų medžiagų: celiuliozės, vitamino C (daugiau nei citrinose), P (daugiau nei obuoliuose), karotino (daugiau nei morkose) ir netgi 3–4 daugiau geležies nei obuoliai.

Title